La raó bàsica és que amb les temperatures actuals les herbes i el sotabosc, s’han assecat completament, i els pins traspuen resina per les escorces. 

Qualsevol espurna, qualsevol cul d’ampolla de vidre que funcioni com una lupa, inicien la combustió en herbes que aquests dies són esca, produeixen radiació infraroja molt intensa que salta qualsevol tallafocs i qualsevol rierol i torna incendiar l’herba seca sobre la qual incideix. A més, amb vent sec a gran velocitat, pot convertir un petit foc en un immens i desastrós incendi forestal. A l’estiu, a més, la mala herba està molt seca, convertint-se en un combustible ideal.

A l’estiu hem d’extremar les precaucions i hem de ser més responsables que mai, Assegura’t d’apagar tot a consciència, trepitja les burilles i escup en elles. Apaga les fogates amb aigua o amb la teva pròpia orna de forma conscienciosa. Si no us importen els danys a tercers, tingues present que per una imprudència o una negligència pots acabar a la presó

ACTIVITATS PER AJUDAR:

  • No llençar escombraries: moltes persones que van pel carrer o dalt de les seves actuacions, boten papers, bosses, xiclets, burilles de cigarreta.
  • Tenir cura l’aigua i apagar la llum: per disposar d’aigua fresca i d’electricitat, cal gastar energia. Amb simples mesures com apagar els llums que no s’ocupen, reparar filtracions, aprofitar a el màxim la llum natural pots disminuir considerablement el consum d’energia.
  • Evita deixar els aparells endollats. 
  • Planta arbres. Els arbres produeixen oxigen i són essencials per a la natura, així que planta un arbre a casa teva oa la comunitat on vius.